18 Kasım 2012 Pazar

Vücut direncinizi meyve ve sebzeyle artırın

Prof. Dr. Tamer Tetiker, kış ayları öncesinde, halsizlik, solunum yolu ve gribal enfeksiyon şikayetlerinde önemli oranda artış yaşandığını söyledi.
Hastalıklardan korunmanın en kolay yolunun, hastalığa yakalanmadan önlemini almak olduğunu anlatan Tetiker, bunun en doğal yolunun ise antioksidan, protein ve vitaminler açısından zengin olan meyve sebze tüketiminden geçtiğini kaydetti. Meyve ve sebzelerin vücut direncini artırmada önemli bir görev üstlenerek, adeta hastalıklara karşı kalkan görevi üstlendiğini ifade eden Tetiker, 'Yaşlanmayı geciktiren ve vücut direncini sağlayan sistemlerin mutlaka güçlendirilmesi lazım. Vücut direncinin düşük olması başta solunum yolları hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır' dedi. Meyve sebze tüketiminde özellikle mevsimsel ürünlerin tercih edilmesini öneren Tetiker, hormonlar ve çeşitli ilaçlarla müdahale edilen ürünlerden Uzak durulması gerektiğini kaydetti. Kış ayları öncesi, kolay ve ucuz bulunabilen brokoli, domates, soğan, sarımsak, pırasa, marul, turp, havuç, nar ile portakal, gibi narenciye ürünlerinin, vücudun bitkisel protein ihtiyacını karşılayarak direncini artıracağını ifade eden Tetiker, düşük kalorileri nedeniyle de kilo yapmayacağını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder