16 Kasım 2012 Cuma

Metal kutu içeceklerinin kapağındaki tehlike

Prof. Dr. Baysal, kutu içeceklerin yapısı itibariyle mikroorganizma barındırabilme potansiyeline sahip olduğunu, direk ağza temasının ise enfeksiyon kapma riskini mümkün kılabileceğini söyledi.
Kutu ambalaj içeceklerin taşıyabileceği enfeksiyon riskini gündeme getirmek için bir araştırma yaptıklarını belirten Baysal, "Toptancı, market, bakkal, büfe ve depolardan, firma ismi ya da marka dikkate almadan 100 metal kutu ambalajlı içecek ürün toplayıp, çalıştık ve kutu içeceklerin kapakları üzerinde genelde direkt hastalık oluşturmayan, ancak fırsatçı enfeksiyon yapabilen mikroorganizmalardan oluşan bir tablo ile karşılaştık" dedi.RİSKİ AZALTMAK İÇİN...Prof. Dr. Baysal, bu ambalajların yol açabileceği sağlık riskinin çeşitli önemlerle azaltılabileceğini belirterek, şöyle devam etti: "Üretim aşamasında eklenebilecek basit bir koruyucu tabakanın kullanılması mikroorganizmanın vücuda geçmesi minimalize edilebilir. Başta İtalya olmak üzere bazı ülkelerde koruyucu ambalaj uygulamasına geçilip bu sorun aşılmıştır. Sarılık ve verem mikrobu bile oluşturabilir." Yeni Şafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder