25 Ağustos 2012 Cumartesi

Türk halkının beslenme alışkanlıkları değişti

Beslenme araştırmasının sonuçlara göre, protein ve yağ tüketimi arttı, kurubaklagil ve balık tüketimi ise yetersiz...
Türk halkının değişen beslenme alışkanlıkları Antalya’daki Uluslararası Beslenme Kongresi’nde açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre sebze, meyve ile zeytinyağı kullanımının artması ve tavuğun derisiz tüketilmesi iyi haber. Kurubaklagil ve balık tüketme oranının düşmesi, egzersiz yapılmaması, kalp damar hastalığına ve kansere yakalanma açısından risk kabul ediliyor.1730 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre Türk halkı ortalama 1583 kalori tüketiyor. Kalori miktarı yüksek olmasa da şişmanlık oldukça yaygın bir sorun. Araştırmaya göre 10 yıl öncesine göre tüketilen karbonhidrat oranı yüzde 9 düştü, protein yüzde 2, yağ tüketimi yüzde 8 arttı. Süt ürünleri tüketiminde de 2 kat artış var. Kurubaklagil ve balık tüketimi ise alarm veriyor. Önerilere gelince... Haftada 2 kez balık, 1 kez kurubaklagil tüketin. Yarım yağlı süt ve yoğurt tercih edin. Yemekleri kavurmadan pişirin. Beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmeğini tercih edin. Günde 5 ila 9 porsiyon sebze ve meyve yiyin...SİBEL GÜNEŞNTV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder