29 Ağustos 2012 Çarşamba

Mısır şurubuna dur diyerek zayıfla

Neredeyse her gıdada bulunan mısır şurubunun sizi şişmanlatıyor olabileceğini hiç düşündünüz mü?
Yüksek fruktozlu mısır şurubu (HFSC) birçok içeceğin şeker içeriğini karşılarken, ketçap, salata sosları ve bazı tür ekmekleri tadlandırmaya kadar birçok yiyecekte kullanılıyor. Bununla beraber vücutta sindirim sistemindeki açlığı kontrol eden hormonlara çelme takıp bozulmalarına neden oluyor. Sonuç: Dolu ve tok mideye sahip olduğunuzu beyne iletmesi gereken hormonlar düzgün işlemiyor böylece daha fazla açlık duyuluyor. LEPTİNİ SAKLIYOR Sindirim sistemindeki iki temel hormon sayesinde açlık ve iştah kontrolü sağlanıyor. Grelin hormonu midede saklanıyor ve iştahı arttırıyor. Mide boşaldığında grelini dışarıya salgılıyor ve yiyecek ihtiyacı duyduğunuzu beyne iletiyor. Leptin ise beyne midenin dolu olduğunu söyleyen hormon. Yüksek fruktozlu mısır şurubu leptin hormonunu saklıyor ve beyne tok olduğunuz mesajının iletilmemesine yol açıyor. Aynı şurup konu greline gelince kesinlikle çalışmasını engellemez ve midenizde yeteri kadar yiyecek bulunsa bile beyninize devamlı aç olduğunuz mesajının iletilmesini sağlar. Şekerden daha ucuz olduğu için birçok yiyecek ve içecekte mısır şurubu kullanılmaktadır. Birçok üretici, ürünlerindeki yağ miktarını azaltıp bunu özellikle belirtirken, artırmakta oldukları mısır şurubu oranından bahsetmiyor. Bunların anlamı yiyecek ve içeceklerdeki besin değerleri etiketlerini dikkatli okumanız ve yağ içermese bile şişmanlamanıza neden olacak bu şuruptan kaçınmanız.Bugün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder